Thomas Rossnagel treedt af als CEO van Sunrise Medical

1/06/2017

Vandaag heeft Sunrise Medical bekendgemaakt dat Thomas Rossnagel, President & CEO sinds 2009, heeft besloten om zijn functie neer te leggen vanwege privé-omstandigheden.

Per 1 juni neemt Johan Ek, voorzitter van de raad van bestuur, deze functie over als waarnemend CEO.

"Thomas Rossnagel heeft leiding gegeven aan de transformatie van Sunrise Medical tot wereldmarktleider, met een omzet van bijna EUR 500 miljoen in 2017. Hij heeft zich onvermoeibaar ingezet voor de verwezenlijking van de visie van Sunrise Medical: "Improving people's lives" door het ontwerpen, produceren en in de markt zetten van innovatieve, kwalitatief hoogwaardige mobiliteitshulpmiddelen voor mensen met een beperking. Ik heb het ontslag van Thomas met tegenzin aanvaard", aldus Johan Ek, voorzitter van de raad van bestuur.

"Na 20 jaar bij Sunrise Medical wil ik graag wat meer tijd met mijn gezin doorbrengen. Daarom heb ik Nordic Capital gevraagd om een nieuwe CEO te zoeken voor Sunrise Medical. Ik heb deze stap genomen om ervoor te zorgen dat dit fantastische bedrijf succesvol blijft. Het is het juiste moment om Sunrise Medical met een nieuwe leider weer een stap te laten zetten naar het volgende niveau", aldus Thomas Rossnagel.

Neem voor meer informatie contact op met:

Europa
Klaus Appel
SVP Human Resources
E-mail: k.appel@sunrisemedical.de

Noord-Amerika
Pete Whittle
VP Human Resources
E-mail: pete.whittle@sunmed.com

Over Sunrise Medical

Sunrise Medical is wereldwijd toonaangevend op het gebied van de ontwikkeling, het design, de productie en de distributie van manuele rolstoelen, elektrische rolstoelen, scootmobielen, evenals standaard en op maat gemaakte zit- en positioneringsystemen. Sunrise Medical produceert haar producten in eigen fabrieken in de Verenigde Staten, Mexico, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Polen en China. Hun belangrijkste producten worden onder de eigen merken Quickie, Sopur, RGK, Zippie, Jay, Breezy, Sterling en Gemino op de markt gebracht en verkocht via een netwerk van dealers en distributeurs in meer dan 100 landen. Het bedrijf is gevestigd in Malsch, Duitsland met een Noord-Amerikaans hoofdkantoor in Fresno, Californië en heeft wereldwijd meer dan 2.300 medewerkers. Sunrise Medical is eigendom van Nordic Capital Fund VII.

Voor verdere informatie zie www.SunriseMedical.com.


Perscontact:

T: +32 (0)2 - 588 23 71
E: info@sunrisemedical.be

Onze merken