Home / Video's / Handbewogen rolstoelmobiliteit / Handbewogen rolstoelen: de configuratie en instelling optimaliseren

Handbewogen rolstoelen: de configuratie en instelling optimaliseren

Delen:

Take it offline!

This Education in Motion resource is also available as a printable PDF.

Downloaden PDF

Het is belangrijk om te begrijpen wat de invloed is van de rolweerstand op de handbewogen rolstoel, vooral bij het configureren en instellen van de rolstoel. Het minimaliseren van de rolweerstand, in een rolstoelconfiguratie voor de cliënt, helpt de efficiëntie van het voortbewegen te maximaliseren, het risico op RSI-klachten te verminderen en het risico op glijden te verminderen voor hen die zich met de voeten voortbewegen in een rolstoel.

In onderstaande video-opname, van de webinar handbewogen rolstoelen: de configuratie en instelling optimaliseren, zal de rolweerstand en traagheid gedefinieerd worden en wordt er uitgelegd wat de impact is op de voorwaartse beweging en de manoeuvreerbaarheid.

Factoren die bijdragen aan de rolweerstand zullen worden onderzocht en het bewijs met betrekking tot deze factoren zal worden benadrukt. Dit zijn onder meer: ​​

  • de massa van de gebruiker en de rolstoel
  • gewichtsverdeling tussen de voorwielen en achterwielen
  • de maat en het type band en zwenkwiel
  • de luchtdruk/spanning
  • het oppervlak waarover de rolstoel wordt voortbewogen.

 

Sheilagh Sherman

Sheilagh Sherman

BA, BHScOT, MHM, geregistreerd klinische ergotherapeut | Klinisch opvoedkundige | Canada

Sheilagh Sherman joined Sunrise Medical Canada in 2010 as a Clinical Educator. Prior to joining Sunrise, Sheilagh gained extensive clinical experience working in a variety of settings, including neurological rehabilitation, complex continuing care, and community rehabilitation. As Clinical Educator, Sheilagh is a clinical resource for therapists across Canada involved in seating and mobility. She leads workshops, seminars, and webinars on the clinical aspects of seating and mobility. In addition, Sheilagh has presented at national and international conferences on seating and mobility.

Gerelateerde artikelen

DISCLAIMER: UITSLUITEND VOOR GEBRUIK DOOR PROFESSIONALS. DEZE WEBSITE BIEDT GEEN MEDISCH ADVIES. Sunrise Medical ('Sunrise') verstrekt geen klinisch advies of diensten. Deze website  –  met inbegrip van, maar niet beperkt tot de tekst, afbeeldingen, illustraties, beschrijvingen en alle bijbehorende documenten waarnaar verwezen wordt (verder ‘Website’ genoemd) – is uitsluitend bedoeld als algemene informatiebron voor professionals die in staat zijn de informatie te vertalen naar klinische en technische toepassingen en optimale zit- en mobiliteitsoplossingen voor individuele patiënten. De informatie op deze website kan een professioneel medisch advies, diagnose of behandeling niet vervangen en mag ook niet als zodanig beschouwd worden. Baseer medisch advies of behandelingen nooit (alleen) op gegevens van deze website. Die zijn altijd ondergeschikt aan informatie afkomstig van een professionele (medische) opleiding of training. Het blijft de verantwoordelijkheid van (klinische) professionals om aangeboden informatie (van welke bron dan ook) te beoordelen, toetsen en vergelijken met onafhankelijke bronnen. Gebruik van (de informatie op) deze website is uitsluitend op eigen risico.