Delen:

Het is belangrijk om te begrijpen wat de invloed is van de rolweerstand op de handbewogen rolstoel, vooral bij het configureren en instellen van de rolstoel. Het minimaliseren van de rolweerstand, in een rolstoelconfiguratie voor de cliënt, helpt de efficiëntie van het voortbewegen te maximaliseren, het risico op RSI-klachten te verminderen en het risico op glijden te verminderen voor hen die zich met de voeten voortbewegen in een rolstoel.

In onderstaande video-opname, van de webinar handbewogen rolstoelen: de configuratie en instelling optimaliseren, zal de rolweerstand en traagheid gedefinieerd worden en wordt er uitgelegd wat de impact is op de voorwaartse beweging en de manoeuvreerbaarheid.

Factoren die bijdragen aan de rolweerstand zullen worden onderzocht en het bewijs met betrekking tot deze factoren zal worden benadrukt. Dit zijn onder meer: ​​

  • de massa van de gebruiker en de rolstoel
  • gewichtsverdeling tussen de voorwielen en achterwielen
  • de maat en het type band en zwenkwiel
  • de luchtdruk/spanning
  • het oppervlak waarover de rolstoel wordt voortbewogen.

 

Sheilagh Sherman

Sheilagh Sherman

BA, BHScOT, MHM, geregistreerd klinische ergotherapeut | Klinisch opvoedkundige | Canada

Sheilagh Sherman joined Sunrise Medical Canada in 2010 as a Clinical Educator. Prior to joining Sunrise, Sheilagh gained extensive clinical experience working in a variety of settings, including neurological rehabilitation, complex continuing care, and community rehabilitation. As Clinical Educator, Sheilagh is a clinical resource for therapists across Canada involved in seating and mobility. She leads workshops, seminars, and webinars on the clinical aspects of seating and mobility. In addition, Sheilagh has presented at national and international conferences on seating and mobility.

Gerelateerde artikelen