Home / Blog / Elektrische rolstoelmobiliteit / Handleiding voor R-net met Bluetooth

Handleiding voor R-net met Bluetooth

Delen:

Take it offline!

This Education in Motion resource is also available as a printable PDF.

Downloaden PDF

Slimme technologie heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop mensen met hun omgeving omgaan en alledaagse taken uitvoeren. Bluetooth speelt een belangrijke rol bij het ontdekken van de wereld van slimme technologie voor mensen die gebruik maken van de elektrische rolstoelen van QUICKIE.

Deze eenvoudig te volgen handleiding geeft instructies voor het inschakelen van de Bluetooth-functie op onze elektrische rolstoelen die beschikken over de juiste opties en het koppelen van een rolstoel met verschillende slimme apparaten.

Het koppelen van Bluetooth apparaten.

Bluetooth-functie inschakelen

 1. Ga naar het menu INSTELLINGEN.
  1. Omni2: Druk op de softkey rechtsboven en houd deze ingedrukt.
  2. CJSM2: Houd de softkey linksboven ingedrukt.

Bluetooth-functie inschakelen.

 1. Scroll naar beneden naar BLUETOOTH en geef het juiste commando om het menu te openen.
 2. Zet een of meer van de beschikbare apparaten op ON (AAN).

Beschikbare apparaten

 1. Scroll indien u klaar bent naar de EXIT-OPTIE onderaan de lijst.
 2. Schakel het apparaat uit en weer aan, zodat de wijzigingen doorgevoerd worden.

Koppelmenu openen

>>Zodra Bluetooth is ingeschakeld, opent u het koppelmenu op het apparaat op dezelfde manier, of u nu een CJSM2 of Omni2 met ingebouwde Bluetooth gebruikt.<<

 1. Zet de rolstoel aan en ga naar het Bluetooth-menu. Selecteer het apparaat dat u wilt koppelen.
 2. Duw de joystick (of Omni2's invoerapparaat) naar voren en houd hem vast totdat u een pieptoon hoort, laat hem dan los. Dit duurt ongeveer 10 seconden.
 3. Duw de joystick of het invoerapparaat naar achteren en houd hem vast totdat u een pieptoon hoort, laat hem dan los. Dit duurt ongeveer 10 seconden.
 4. U bevindt zich nu in het koppelmenu. Een blauwe pictogram zal gaan knipperen.

Bedieningsapparaten koppelen via Bluetooth.

 

Windows logo

Koppelen met Windows PC

Het volgende proces moet worden uitgevoerd op het Windows PC-apparaat:

 1. Zodra het apparaat op de rolstoel in het koppelmenu is geplaatst: Ga naar MY BLUETOOTH DEVICES op de PC.
 2. Klik op ADD (TOEVOEGEN) om de BLUETOOTH DEVICE WIZARD te openen
 3. Vink het vakje MY DEVICE IS READY TO BE FOUND (MIJN APPARAAT IS KLAAR OM GEVONDEN TE WORDEN) aan en klik vervolgens op NEXT (VOLGENDE)
 4. Klik op de R-NET MUIS 1 (OF 2) en klik op NEXT (VOLGENDE)
 5. Voer het WACHTWOORD '1234' in wanneer daarom wordt gevraagd op het scherm.
 6. Wanneer de Bluetooth-verbinding tot stand is gebracht, klikt u op FINISH (BEËINDIGEN). Het blauwe pictogram mag niet meer knipperen als het apparaat eenmaal is gekoppeld.

Als de computer GEEN geïntegreerde Bluetooth heeft, is er een ontvanger nodig. PG Drives beveelt de volgende Bluetooth-dongles aan:

 • Trust BT-2400
 • Linksys USBBT100-UK
 • Belkin F8T0123uk1 Version 1000

 

Android logo

Koppelen met Android

Het volgende proces moet worden uitgevoerd op een Android-toestel:

 1. Zodra het apparaat op de rolstoel in het koppelmenu is geplaatst: Ga naar SETTINGS (INSTELLINGEN) op het Android-toestel en schakel BLUETOOTH in
 2. Selecteer de R-NET MUIS 1 (OF 2) uit de lijst met beschikbare apparaten.
 3. Voer het WACHTWOORD 'PGDT' in als daarom wordt gevraagd op het scherm (dit is alleen nodig als het apparaat de eerste keer wordt aangesloten).
 4. Open de R-net for Android App en selecteer 'CONNECT'. Een lijst van beschikbare Bluetooth-apparaten verschijnt.
 5. Selecteer de R-NET MUIS 1 (OF 2) uit de lijst met beschikbare apparaten.
 6. Voer het WACHTWOORD '1234' in wanneer daarom wordt gevraagd op het scherm.
 7. De R-NET MUIS 1 (OF 2) moet verschijnen als een gekoppeld apparaat. Bovendien moet het blauwe pictogram op de CJSM2-BT stoppen met knipperen.

 

iOS logo

Koppelen met iOS-apparaten

Doe het volgende:

 1. Selecteer SETTINGS (INSTELLINGEN) en schakel BLUETOOTH in op ON (AAN).
 2. Selecteer R-NET iDEVICE 1 (OF 2) uit de lijst met beschikbare apparaten.
 3. R-net iDevice moet verschijnen als een gekoppeld apparaat. Bovendien moet het blauwe pictogram stoppen met knipperen. Het apparaat is nu verbonden.
 4. Voor iDevices moeten extra stappen worden genomen om de toegankelijkheid van schakelaars en de werking van de schakelaars op het iOS-apparaat in te stellen.

Gedetailleerde instructies zijn beschikbaar in de technische handleiding voor instelling van iDevice schakelaars voor de R-net CJSM2 of Omni2 Technical.

Gerelateerde artikelen

DISCLAIMER: UITSLUITEND VOOR GEBRUIK DOOR PROFESSIONALS. DEZE WEBSITE BIEDT GEEN MEDISCH ADVIES. Sunrise Medical ('Sunrise') verstrekt geen klinisch advies of diensten. Deze website  –  met inbegrip van, maar niet beperkt tot de tekst, afbeeldingen, illustraties, beschrijvingen en alle bijbehorende documenten waarnaar verwezen wordt (verder ‘Website’ genoemd) – is uitsluitend bedoeld als algemene informatiebron voor professionals die in staat zijn de informatie te vertalen naar klinische en technische toepassingen en optimale zit- en mobiliteitsoplossingen voor individuele patiënten. De informatie op deze website kan een professioneel medisch advies, diagnose of behandeling niet vervangen en mag ook niet als zodanig beschouwd worden. Baseer medisch advies of behandelingen nooit (alleen) op gegevens van deze website. Die zijn altijd ondergeschikt aan informatie afkomstig van een professionele (medische) opleiding of training. Het blijft de verantwoordelijkheid van (klinische) professionals om aangeboden informatie (van welke bron dan ook) te beoordelen, toetsen en vergelijken met onafhankelijke bronnen. Gebruik van (de informatie op) deze website is uitsluitend op eigen risico.