Home / Video's / Zitten en positioneren / Hoofdpositionering: tips om de juiste hoofdsteun te vinden

Hoofdpositionering: tips om de juiste hoofdsteun te vinden

Delen:

Take it offline!

This Education in Motion resource is also available as a printable PDF.

Downloaden PDF

Een goede positionering van het hoofd is om verschillende redenen belangrijk; het verbeteren van de ademhaling, het gezichtsveld en de hartslag zijn enkele voorbeelden. De voordelen van een goede hoofdpositionering gaan veel verder dan esthetiek. De hoofdsteun is geen accessoire, het is een fundamenteel onderdeel van het positioneringssysteem.

Tijdens dit webinar kan je klinische strategieën leren die kunnen helpen om de meest functionele positie van het hoofd te vinden bij de cliënt. Daarnaast maak je kennis met verschillende hoofdsteunen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, hun doel en de klinische toepassing voor elke optie.

Het doel

Aan het einde van dit webinar kan je het volgende:

  • drie belangrijke stappen noemen tijdens de klinische evaluatie om de best mogelijke hoofdpositie voor de cliënt te bereiken
  • identificeren van ten minste drie anatomische gebieden die je kan gebruiken om het hoofd te ondersteunen en drie gebieden die vermeden moeten worden
  • beschrijven van ten minste drie verschillende soorten hoofdsteunen die op de markt verkrijgbaar zijn en hun klinische toepassing.

 

Gerelateerde artikelen

DISCLAIMER: UITSLUITEND VOOR GEBRUIK DOOR PROFESSIONALS. DEZE WEBSITE BIEDT GEEN MEDISCH ADVIES. Sunrise Medical ('Sunrise') verstrekt geen klinisch advies of diensten. Deze website  –  met inbegrip van, maar niet beperkt tot de tekst, afbeeldingen, illustraties, beschrijvingen en alle bijbehorende documenten waarnaar verwezen wordt (verder ‘Website’ genoemd) – is uitsluitend bedoeld als algemene informatiebron voor professionals die in staat zijn de informatie te vertalen naar klinische en technische toepassingen en optimale zit- en mobiliteitsoplossingen voor individuele patiënten. De informatie op deze website kan een professioneel medisch advies, diagnose of behandeling niet vervangen en mag ook niet als zodanig beschouwd worden. Baseer medisch advies of behandelingen nooit (alleen) op gegevens van deze website. Die zijn altijd ondergeschikt aan informatie afkomstig van een professionele (medische) opleiding of training. Het blijft de verantwoordelijkheid van (klinische) professionals om aangeboden informatie (van welke bron dan ook) te beoordelen, toetsen en vergelijken met onafhankelijke bronnen. Gebruik van (de informatie op) deze website is uitsluitend op eigen risico.