Ontmoet het team

Arnaud Hundepool

Arnaud Hundepool

Bewegingstechnoloog & Productmanager

Arnaud is sinds 2008 werkzaam bij Sunrise Medical, na jarenlang als productspecialist  gewerkt te hebben met een voorliefde voor het Power segment, past hij die opgedane kennis en ervaring nu toe in zijn rol van productmanager. Van jongs af aan heeft Arnaud een passie voor alles wat met techniek te maken heeft, door zijn achtergrond als bewegingstechnoloog is Arnaud in staat om fysiologische kennis te koppelen aan zijn technisch inzicht.

Trainingen van Arnaud kenmerken zich door een hoge mate van praktijkvoorbeelden, waarmee op een enthousiaste manier de materie tot leven komt.

In zijn vrije tijd besteed Arnaud graag tijd aan zijn gezin, gaat de BBQ ook in de winter vaak aan en is hij regelmatig op de golfbaan te vinden.

Erik Tobé

Erik Tobé

Bewegingstechnoloog & Industrieel Product Ontwerper

Erik werkt inmiddels 17 jaar met rolstoelen, waarvan 13 jaar bij Sunrise Medical en heeft veel praktische ervaring met het aanmeten van alle soorten hulpmiddelen. Erik wordt vaak ingeschakeld bij complexe zitproblemen.

Vanuit zijn achtergrond als Bewegingstechnoloog en Industrieel Product Ontwerper heeft Erik zowel een paramedische als technische benadering. Tijdens de trainingen die Erik geeft zullen deze twee achtergronden duidelijk naar voren komen. Datgeen wat soms wenselijk is vanuit het medische aspect wordt gekoppeld aan de technische haalbaarheid.

Faith Brown

Faith Brown

Specialist klinische ergotherapie, klinisch docent | Verenigd Koninkrijk en Ierland

Faith heeft 19 jaar internationale ervaring op het gebied van zithouding en mobiliteit, waaronder een uitgebreide carrière in de Britse nationale gezondheidsdienst, evenals de particuliere en non-profitsectoren.

Ze gelooft in op maat gemaakte, klinische opleidingsprogramma's, zodat deelnemers met nieuwe energie de dingen die ze hebben geleerd in hun werk kunnen toepassen. Ze integreert graag praktijkervaring en wetenschappelijk onderbouwde informatie met opkomende concepten uit facilitering en design. Mensen die aan haar workshops hebben deelgenomen, vinden dat ze "weet waarover ze het heeft" en (misschien wel Faiths favoriet) "een goed gevoel voor humor heeft".

Faith is een HCPC-geregistreerd ergotherapeut met een postgraduaatgetuigschrift in postuurbeheer voor mensen met complexe beperkingen van de Oxford Brookes University. Ze is lid van PMG (Posture and Mobility Group).

Buiten haar werk is Faith altijd wel ergens mee bezig, en meestal knutselt ze dan zelf iets in elkaar.

Federico Rizza - Sunrise Medical Italy

Federico Rizza - Sunrise Medical Italy

Clinical & Product specialist - Occupational Therapist (OT)

Based in Italy, Federico graduated with a bachelor of Health Sciences (Occupational Therapy) degree from University of Pavia in 2017. He is the youngest Occupational Therapist that joins this Sunrise Medical Clinical Team, he is a talented and brilliant clinician despite his young age. He gained experience with a lot of Internships in different facilities, being able to see different clinical realities, from spinal units to neurological rehab,  working with blind or visually impaired patients always targeting independence in ADL’s. 

Federico now is one the Product Specialists for Sunrise Medical Italy, his focus are Manual wheelchairs, Pediatric, seating and posture. With his creativeness he supplies relative lack of experience, and thanks to his determination he keeps growing knowledge day by day, and now is ready to share his ideas with others to keep the learning process on.

Federico has lots of interests in his spare time, passing from skiing through steep mountains to surfing rolling waves under a sunset sky.

Amy Bjornson

Amy Bjornson

BS, MPT, ATP, SMS | Manager klinisch onderwijs | Azië en Oceanië

Amy is opgeleid als fysiotherapeut in de Verenigde Staten en heeft meer dan 20 jaar ervaring in het werken met volwassen en pediatrische neurologische populaties, met specialiteiten in de behandeling van dwarslaesie & evaluatie en het bieden van ondersteunende technologie voor cliënten met lichamelijke beperkingen. Ze was de directeur van de Seating and Mobility Clinic in Boston, Massachusetts en verleende consultatiediensten aan de United Cerebral Palsy Foundation.

Amy woont nu in Sydney, Australië en ontwikkelt momenteel nationale en internationale opleidingsprogramma's voor het gebruik van ondersteunende technologie om inclusie, gezondheid en welzijn te verbeteren bij mensen met een fysieke beperking. Ze werkt ook mee aan productverbetering en -ontwikkeling voor Sunrise Medical Australië.

Amy houdt zich voornamelijk bezig met het leveren van solide oplossingen voor positieve resultaten, zelfs in uitdagende omgevingen. Ze implementeert consequent innovatieve ideeën gericht op het verbeteren van het leven van mensen met een beperking. Ze heeft bijgedragen aan de oprichting van het Australische onderdeel van GoBabyGo, een liefdadigheidsorganisatie gewijd aan vroegtijdige mobiliteit bij zeer jonge kinderen.

Amy is een dynamisch spreker en heeft uitgebreid lezingen gegeven over zithouding en mobiliteit, wondbeheer en de fysiotherapiebehandeling van klanten met ruggenmergletsels. Ze is ook naar verschillende ontwikkelingslanden gereisd en heeft informatie verzameld en gedeeld met het medisch personeel.

Amy behaalde in 1995 haar ATP-certificering, in 2015 haar SMS-certificering en in 2018 haar Australische fysiotherapiecertificering. Ze is een vriendin van NRRTS en lid van RESNA. Ze is actief lid van Wheelchairs for Humanity, Health Volunteers Overseas en biedt technologische ondersteuning voor Hidden Treasures Home in Fuzhou, China.

Amy houdt van fietsen en de mooie kustlijn van Sydney, maar mist nog steeds de bergen en sneeuw van Colorado.

Angie Kiger

Angie Kiger

M.Ed., CTRS, ATP/SMS | Klinische Strategie & Educatie Manager

Angie is sinds april 2012 in dienst bij Sunrise Medical. Ze behaalde de Bachelor of Science in Therapeutic Recreation aan de Longwood University en deed een masteropleiding tot docent op gebied van Assistive Technology aan de George Mason University. Daarnaast behaalde ze ook een certificaat in assistieve technologie van California State University in Northridge. Angie is een Assistive Technology Professional (ATP), Seating and Mobility Specialist (SMS) en Certified Therapeutic Recreation Specialist (CTRS).

Gedurende haar carrière heeft ze de kans gehad om te werken met verschillende cliënten, van baby's tot volwassenen met verschillende diagnoses, zowel klinisch als poliklinisch. Ze heeft ook als contractant gewerkt, waarbij ze evaluaties van ondersteunende technologieën en opleidingen bood aan scholen en binnen de gemeenschap. Naast haar werk als clinicus heeft Angie ook dienst gedaan als adjunct-instructeur aan de George Mason University en presentaties gegeven op tal van conferenties binnen en buiten de Verenigde Staten.

Angie heeft naam gemaakt in de CRT-sector dankzij haar boeiende presentatiestijl, uitgebreide kennis, gepassioneerde belangenbehartiging en haar inzet om het leven van elke persoon waarmee ze in contact komt te verbeteren. Ze wordt genoemd in artikelen in verschillende vakbladen en heeft ze zelf ook geschreven. Ze is lid van de redactionele adviesraad van Mobility Management Magazine. In 2018 werd ze door de raad van bestuur van het National Registry of Rehabilitation Technology Suppliers (NRRTS) onderscheiden met de NRRTS Leadership Award.

In 2016 begon Angie met een groep collega's uit de CRT-sector naar de Dominicaanse Republiek te reizen, als onderdeel van 'Propel DR'. Deze missiegroep bestaat volledig uit vrijwilligers en richt zich op het opleiden van lokale therapeuten, medische professionals en opvoedkundigen door middel van lezingen en praktische opleidingen. Daarnaast runt de groep een weekkliniek voor kinderen in een rolstoel, waarbij lokale therapeuten en technici complexe revalidatie bieden aan meer dan 50 kinderen per jaar.

Wanneer ze niet aan het werk is, gaat Angie naar een van haar favoriete plekken om te ontspannen; Topsail Island Beach, North Carolina, waar ze dan wat mierzoete thee drinkt.

Linda Bollinger - Sunrise Medical USA

Linda Bollinger - Sunrise Medical USA

PT / ATP / DPT - Clinical Education Manager

Linda Bollinger joined the Sunrise Medical team in the fall of 2018 as a Clinical Education Manager. She has a BS-MS in physical therapy from Long Island University, Brooklyn. In May 2018, she earned her DPT from Utica College. In addition, she received her ATP certification in 2000.

Prior to joining the Sunrise Medical team, Linda was a Director of Rehabilitation at Long Island Select Healthcare (formerly UCP Suffolk). Her experience at UCP included developing and operating a seating and mobility clinic for individuals with disabilities. Although this clinic primarily served adult patients, she had successfully created a pediatric seating clinic at a local school for multiple disabled students years prior to joining UCP. Linda has shared her knowledge and experience running seating clinics at local community health events, guest lectures with local physical therapy and occupational therapy university programs, and most recently as a TA at Touro Physical Therapy program.

Linda looks forward to her new role at Sunrise Medical and providing Continuing Education to therapists and ATPs.

Sheilagh Sherman

Sheilagh Sherman

BA, BHScOT, MHM, geregistreerd klinische ergotherapeut | Klinisch opvoedkundige | Canada

Sheilagh Sherman trad in 2010 in dienst bij Sunrise Medical Canada als klinisch docent. Voordat ze bij Sunrise kwam, heeft Sheilagh uitgebreide klinische ervaring opgedaan in verschillende omgevingen, waaronder neurologische revalidatie, complexe voortdurende zorg en revalidatie in de gemeenschap. Als klinisch docent is Sheilagh een klinisch hulpmiddel voor therapeuten in heel Canada die zich bezighouden met zitten en mobiliteit. Ze leidt workshops, seminars en webinars over de klinische aspecten van zitten en mobiliteit. Daarnaast presenteerde Sheilagh op nationale en internationale conferenties over zitten en mobiliteit.

Ook Sheilagh heeft een educatieve achtergrond, die haar volledig geschikt maakt voor de rol van klinisch docent. Sheilagh behaalde in 1988 haar bachelor of arts in politieke wetenschappen aan de University of Toronto. Hierdoor is ze bekend met het beleid in de gezondheidszorg en beleidsveranderingen. Sheilagh behaalde in 1994 haar bachelordiploma in de gezondheidswetenschappen (ergotherapie) aan de McMaster University. In 2012 behaalde Sheilagh een certificaat in het volwassenenonderwijs/opleiding van personeel van het Seneca College. Ze past de principes van volwassenenonderwijs toe op de workshops die ze leidt. Tot slot heeft ze na haar afstuderen in 2015 ook een masterdiploma in gezondheidsmanagement (MHM) behaald aan de McMaster University. De vakken die Sheilagh tijdens haar MHM-studie heeft voltooid, zoals kennisvertaling, beoordeling van bewijsstukbronnen en kwaliteit en veiligheid in de gezondheidszorg, helpen haar haar rol als klinisch docent wetenschappelijk onderbouwd te benaderen.

In haar vrije tijd is Sheilagh een fervent hardloper. Ze houdt van marathontraining en wil graag in elke Canadese provincie een marathon te lopen.

Yvonne Ammerant

Yvonne Ammerant

Bewegingstechnoloog & Productmanager

Sinds het afronden van haar opleiding Bewegingstechnologie in 2005 is Yvonne werkzaam in de rolstoelbranche en sinds 2011 is ze werkzaam bij Sunrise Medical. Door de jaren heen heeft ze veel praktijk ervaring opgedaan en door het bezoeken van zitsymposia, ESS en ISS heeft ze haar kennisniveau na haar opleiding verder uitgebreid.

Momenteel is ze werkzaam als productmanager en heeft ze in die functie veel productkennis opgedaan. Door haar uitgebreide productkennis te combineren met de fysiologische- en praktijkkennis is ze goed in staat om tijdens een training een duidelijke uitleg te geven voor problemen uit de praktijk. De trainingen die Yvonne geeft zijn heel duidelijk, levendig en praktijkgericht.

DISCLAIMER: UITSLUITEND VOOR GEBRUIK DOOR PROFESSIONALS. DEZE WEBSITE BIEDT GEEN MEDISCH ADVIES. Sunrise Medical ('Sunrise') verstrekt geen klinisch advies of diensten. Deze website  –  met inbegrip van, maar niet beperkt tot de tekst, afbeeldingen, illustraties, beschrijvingen en alle bijbehorende documenten waarnaar verwezen wordt (verder ‘Website’ genoemd) – is uitsluitend bedoeld als algemene informatiebron voor professionals die in staat zijn de informatie te vertalen naar klinische en technische toepassingen en optimale zit- en mobiliteitsoplossingen voor individuele patiënten. De informatie op deze website kan een professioneel medisch advies, diagnose of behandeling niet vervangen en mag ook niet als zodanig beschouwd worden. Baseer medisch advies of behandelingen nooit (alleen) op gegevens van deze website. Die zijn altijd ondergeschikt aan informatie afkomstig van een professionele (medische) opleiding of training. Het blijft de verantwoordelijkheid van (klinische) professionals om aangeboden informatie (van welke bron dan ook) te beoordelen, toetsen en vergelijken met onafhankelijke bronnen. Gebruik van (de informatie op) deze website is uitsluitend op eigen risico.