27/02/2020

Sunrise Medical is verheugd de overname van Oracing te kunnen aankondigen. Oracing is een toonaangevende Spaanse fabrikant van innovatieve sportrolstoelen, handbewogen maatwerk rolstoelen en e-mobility producten.

Sunrise Medical heeft als doel “improving peoples lives” mensen met een mobiliteitsbeperking te voorzien van producten en diensten die niet alleen klinisch gezien bevorderlijk zijn maar tegelijkertijd hun leven ook aangenamer en leuker maken. Mike Sheen, General Manager bij RGK, was betrokken bij de overname en zei hierover: "Oracing is een gerenommeerd merk en is een geweldige aanwinst voor Sunrise Medical. Samen met onze bestaande sterke merken, zoals RGK, Quickie en Empulse, kunnen we passende oplossingen bieden die voldoen aan de uiteenlopende specifieke klantbehoeften in deze snelgroeiende marktsegmenten."

Felipe Garcia, de oprichter van Oracing: "We zijn blij met deze overname. Ik ben met Oracing gestart omdat ik mijn droom om mijn vrijheid terug te krijgen wilde waarmaken. We streven ernaar om voor mensen zoals ik met quadriplegie de meest passende mobiliteitsoplossing te vinden. Het bedrijf heeft zich goed ontwikkeld en we zijn nu op het punt gekomen dat we kijken naar onze volgende groeifase. Sunrise Medical is voor ons het ideale platform voor deze groei."

Thomas Babacan, Group CEO bij Sunrise Medical, merkte op: "Sport en e-mobility zijn spannende maar nog steeds zeer gefragmenteerde marktsegmenten met een groot groeipotentieel. Oracing vult het portfolio van Sunrise Medical aan en versterkt deze. Ze hebben een indrukwekkende groei gerealiseerd met hun expertise en passie en we gaan deze groei verder versnellen door gebruik te maken van onze brede industriële kennis en het wereldwijde netwerk. Er is ook sprake van een goede productie-, R&D- en processynergie. Ik kijk ernaar uit om ons aanbod te verbeteren, zodat we meer tevreden klanten zullen krijgen. Oracing heeft een sterk en toegewijd team van mensen, dat onder leiding staat van een uitstekend management. Dit team zal het bedrijf onder de merknaam Oracing blijven runnen op hun huidige locatie, aangevuld door de nieuwe ondersteuning en middelen die we tot onze beschikking hebben."

Over Sunrise Medical

Sunrise Medical is wereldleider in het ontwikkelen, ontwerpen, produceren en distribueren van innovatieve, hoogwaardige mobiliteitsproducten. Het bedrijf distribueert een van de meest uitgebreide productportfolio’s in de complexe en de standaard revalidatiesector inclusief handbewogen rolstoelen, elektrische rolstoelen, standaard als op maat gemaakte positioneringssystemen, scootmobielen, rollators en andere mobiliteitshulpmiddelen. Sunrise Medical is eigenaar van een groep toonaangevende merken, zoals Quickie, Sopur, RGK, Magic, Empulse, Zippie, Breezy, Switch-It, JAY, Whitmyer, Sterling en Gemino. Het bedrijf beschikt over productievestigingen in de Verenigde Staten, Mexico, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Polen, Nederland, Noorwegen, Australië en China. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Malsch, Duitsland. Wereldwijd heeft Sunrise Medical 2300 medewerkers in dienst.

Over Oracing

Oracing is in 2007 opgericht door Felipe Garcia. Het bedrijf ontwerpt, produceert en distribueert een breed scala aan sportrolstoelen, handbewogen rolstoelen, handbikes en e-mobility producten. Oracing, dat vanaf zijn vestiging in Gandia aan de oostkust van Spanje produceert en distribueert, verkoopt momenteel voornamelijk binnen Europa.