20/08/2020

Sunrise Medical, een marktleider in hoogwaardige mobiliteitsoplossingen, kondigt de strategische overname aan van twee toonaangevende wereldwijde merken voor kinderhulpmiddelen, Leckey en Firefly.

Met de overname van James Leckey Design, inclusief de dochterondernemingen Firefly Friends en Vida Global, breidt Sunrise Medical zijn producten en services voor kinderen binnen de therapeutische zorg uit. En zorgt daarmee voor een sterke aanvulling op zijn bestaande assortiment mobiliteitsproducten voor kinderen.

Leckey streeft naar de innovatie en ontwikkeling van oplossingen, producten en programma's die klinisch en technisch superieur zijn. Daarvoor voert Leckey uitgebreide klinische en gebruikstesten uit met fysiotherapeuten, ergotherapeuten, gebruikers en hun familie. Alle oplossingen worden speciaal ontwikkeld om de mobiliteit en mogelijkheden voor staan, lopen, zitten en andere belangrijke ADL-activiteiten voor kinderen met een mobiliteitsbeperking te verbeteren.

Thomas Babacan, President & CEO van de Sunrise Medical groep: “De markt voor kinderhulpmiddelen is strategisch belangrijk voor ons, want we willen het leven van mensen blijven verbeteren. Met onze services richten we ons vooral ook op kinderen en families. Wij zijn zeer verheugd dat Leckey en Firefly bij de Sunrise-familie komen. Sunrise is al jarenlang een belangrijke en succesvolle distributiepartner van Leckey in verschillende landen. Hierdoor hebben we een hechte en vertrouwensvolle relatie opgebouwd, die berust op sterke overeenkomsten in bedrijfscultuur. We zijn ervan overtuigd dat hun ervaren management team, hooggekwalificeerde medewerkers en klinische ervaring, sterke productassortiment en R&D en productie waarin veel is geïnvesteerd, strategisch heel goed aansluiten bij Sunrise Medical.

Daarnaast verwachten we ook sterke synergie-effecten in onze belangrijkste geografische markten, waaronder Noord-Amerika, het VK en Duitsland. Als gevolg van de overname zal Sunrise Medical de exclusieve distributie van de Leckey-producten in de Noord-Amerikaanse markt overnemen. Na de overname van JCM een aantal jaar geleden, zetten we met deze overname een belangrijke vervolgstap in het versterken van ons assortiment kinderhulpmiddelen en onze aanwezigheid in het VK. We zijn ervan overtuigd dat de sterke bedrijfsinfrastructuur en het lokale netwerk van Sunrise Medical in Duitsland en de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) de groei van Leckey in deze belangrijke markten verder zal versnellen.

Ook kijken we er naar uit gebruik te maken van het geavanceerde e-commerce businessmodel van Firefly en hun digitale marketing en dienstverlening aan klanten, om onze bedrijfsvoering te verbeteren en onze klanten wereldwijd nog beter te kunnen bedienen.”

Ben Stocks, CEO van Leckey: “Onze missie om kinderen ondersteuning te bieden sluit perfect aan bij de kernwaarden en missie van Sunrise Medical: “Improving People's Lives". We kijken er naar uit onderdeel te worden van Sunrise. Onze producten zijn zeer complementair en het wereldwijde verkoopnetwerk, de middelen en infrastructuur van Sunrise zullen het wereldwijde bereik en de groei van Leckey's producten sterk versnellen. Daarnaast biedt de brede ervaring en expertise van Sunrise een stevige basis voor verdere productinnovatie en uitbreiding van de klantpropositie.”

De Sunrise Medical groep streeft naar uitmuntendheid en efficiëntie en biedt nu wereldwijd een one-stop-shop-oplossing voor mobiliteits- en therapeutische hulpmiddelen voor kinderen. Daarmee blijft de groep zich volledig inzetten om het leven van alle mensen te verbeteren, in dit geval vooral dat van kinderen en families die mobiliteitshulpmiddelen nodig hebben.

Over Sunrise Medical: Sunrise Medical zet zich in om het leven van mensen te verbeteren en is een marktleider in de innovatie, productie en distributie van hoogwaardige mobiliteitshulpmiddelen en -oplossingen. De belangrijkste producten worden in meer dan 130 landen onder eigen merken verkocht en omvatten handbewogen en elektrische rolstoelen, e-mobiliteitsproducten, scootmobielen, positioneringssystemen en ADL-hulpmiddelen. Sunrise Medical is actief in 18 landen en heeft wereldwijd 2200 medewerkers. Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Malsch, Duitsland.

Neem voor meer informatie contact op met Carol Liu.