26/07/2023

 
 
 
Juli '23 - SWITCH-IT Vigo Head Drive uitgeroepen tot
 
 
 
SWITCH-IT Vigo Head Drive uitgeroepen tot "Nieuw Product van het Jaar"!
 

Op de Scandinavische Health & Rehab in Denemarken heeft de Vigo Head Drive de titel “nieuw product van het jaar” gewonnen. De Vigo Head Drive sprong er tussen de inzendingen uit en maakte indruk op de jury met zijn innovatieve ontwerp en functionaliteit.

We zijn enorm trots op deze prestatie en dankbaar voor de erkenning die het nieuwe Switch-It Vigo product heeft ontvangen.

 
Lees volledige persbericht
 
 
 
Naar EMPULSE StreetJet
 
 
 
Nieuw: Tetra bediening op de StreetJet!
 

De EMPULSE® StreetJet is een krachtige elektrische aankoppelbike die eenvoudig te bedienen is en de mobiliteit van mensen die afhankelijk zijn van een handbewogen rolstoel verbetert.

 
 
Naar EMPULSE StreetJet
 
 
 

Met de nieuwe tetra bediening is de EMPULSE StreetJet ook makkelijk te bedienen door mensen met een zeer beperkte handfunctie. Met deze bediening wordt de linkerhendel gebruikt om te remmen en de rechterhendel om gas te geven. De bediening van de hendels kan worden omgedraaid en worden door middel van de polsen bediend.

Zo kan iedereen er lekker op uit gaan!

 
 
 
Naar elektrische rolstoelen.
 
 
 
QUICKIE® Q700 Serie updates
 

Bij Sunrise Medical streven we continu naar innovatie van onze producten. Innovatie betekent verandering, vernieuwing en verbetering met als doel het leven van mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel makkelijker te maken.

  • NIEUW: een voorwaartse kanteling van 30° op alle Q700 SEDEO PRO Advanced modellen, bedienbaar via de memory functie. Voordelen hiervan zijn o.a. makkelijkere transfers, vergroot bereik waardoor bijvoorbeeld keukenkastjes toegankelijk worden en verandering van positie om de druk te verminderen.
    De voorwaartse kanteling kan gecombineerd worden met een achterwaartse kantel van 50° (afhankelijk van zitdiepte- en zithoogte-instelling).
  • NIEUW: ProGrip Suspension; dit nieuwe veersysteem maakt gebruik van een gesloten veerdemper voor de Q700-UP M. Dit systeem zorgt voor maximale grip en een stabiele rijervaring.
 
 
Naar elektrische rolstoelen
 
 
 
  • NIEUW: uitbreiding van de rolstoelen die compatible zijn met het Dahl-docking systeem. Nu kunnen ook de Q700 SEDEO PRO ADVANCED modellen en Q700 HD veilig worden vastgezet tijdens transport.
  • NIEUW: LED verlichting op spatborden gemonteerd. Ze zien er mooi uit en zijn, door de positie, minder gevoelig voor rijschade. Geeft meer zicht en zichtbaarheid en is verkrijgbaar op alle Q700 SEDEO PRO modellen.
 
 
Naar elektrische rolstoelen
 
 
 
  • Opklapbare, horizontaal blijvende armsteunen, multi adjust voor de Q700 SEDEO PRO modellen. De nieuwe instelbare armsteunen hebben een fijn afstelling. Het voordeel is dat de armsteunen, en daarbij de joystick, nog beter gepositioneerd kunnen worden aan de precieze behoeften van de cliënt en de elektrische rolstoel.
  • Het gebruikersgewicht van de Q700M HD is verhoogd van 205 kg naar 250 kg. Daarnaast is het volledig instelbare en configureerbare SEDEO PRO zitsysteem versterkt om een bredere selectie aan zitbreedtes en zitdieptes aan te kunnen. Zelfs de arm- en beensteunen zijn verstevigd, zodat ook voor plus size mensen de meest optimale zithouding gecreëerd kan worden. Deze elektrische HD-rolstoel heeft een maximale snelheid van 8 km/u!
 
 
Naar de QUICKIE Q700 M HD
 
 
 
  • De 4-polige motoren, die we op de SEDEO PRO Advanced modellen hebben geïntroduceerd, worden nu ook gebruikt op de Q700 F SEDEO PRO en Q700 M SEDEO PRO. Deze motoren hebben een upgrade gehad wat geleid heeft tot een efficiënter verbruik en heeft daarmee een positieve invloed op het bereik.
 
 
 
Naar GEMINO rollators
 
 
 
GEMINO® servicehandleidingen
 

Alle GEMINO servicehandleidingen van de opties, onderdelen en accessoires staan vanaf nu op onze website. Deze zijn te vinden op de productpagina’s van onze GEMINO rollators onder “documentatie”.

Wilt u een GEMINO bestellen, dan kunt u dat doen via uw vaste handelsagent Mobility & You.

 
 
 
Naar Sunrise Medical
 
 
 
Sunrise Medical 40 jaar | René Manders
 

Het allereerste ontwerp werd op een bierviltje getekend en er was een lastafel gemaakt van een kartonnendoos met een houtenplank erop. Dit was in 1985 toen René Manders begon als eerste en enige werknemer van RTH.

Hij deed alles op technisch vlak, van ijzer uit de vrachtwagen halen tot aan een complete rolstoel weer in de vrachtwagen rollen, en alles ertussenin. De jaren daarna was hij actief op de werkplaats en werd er nog in 2 ploegendiensten gewerkt. René is ook een aantal jaar Technisch Inkoper geweest, maar de meeste jaren is hij als (Senior) Quality Inspector verantwoordelijk voor de kwaliteit van de producten, en daar ligt ook zijn passie! Er wordt veel geïnvesteerd in kwaliteit, zo is er onlangs een profiel projector aangekocht, waarmee hij elk voorwerp op de micrometer nauwkeurig kan meten.

In de loop van de jaren heeft hij vele leuke uitdagingen en momenten gehad. Zo heeft hij ooit een bakfiets voor het Rijtven* gemaakt en is hij een aantal keer naar China en Taiwan geweest voor kwaliteitscontrole bij toeleveranciers.

Nu anno 2023 werkt hij nog dagelijks met veel plezier en inzet. Hij is trots op het bedrijf en staat volledig achter de slogan ‘Improving People’s Lives’. Hij wil dan ook graag tot aan zijn pensioen bij Sunrise Medical blijven werken, maar misschien wel een dagje minder in de week. Sunrise Medical staat voor hem voor inventiviteit, ‘voor elk vraagstuk is een oplossing en als die er niet is, dan creëren we er één’, aldus René.

* Rijtven in Deurne is een woonlocatie voor cliënten van alle leeftijden met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking.

 
 
 
Naar REVA 2023
 
 
 
Bestel NU uw producten voor REVA 2023
 

Een andere periode, maar op de vertrouwde locatie. Op 7, 8 en 9 december 2023 vindt de REVA beurs plaats in Flanders Expo in Gent. Natuurlijk zijn wij er weer bij! In de komende tijd vertellen wij u meer over wat u allemaal van ons kunt verwachten tijdens deze beurs.

Staat u ook met een stand op de REVA en u heeft hiervoor producten nodig? Neem dan contact op met uw Area Manager, zij bespreken graag met u de mogelijkheden. Een goede voorbereiding vergroot de kans op succes!

 
Contactoverzicht
 
 
 
Link naar onze publicaties
 
 
 
Heeft u onze publicaties al gelezen?
 

Via ons Education in Motion kenniscentrum willen we u als professional op een makkelijke manier up-to-date houden binnen de revalidatie- en mobiliteitsbranche.

Klik op onderstaande link om de pagina te bezoeken.

 
Lees onze artikelen
 
 
 
Facebook YouTube Instagram
 
 

Sunrise Medical B.V. | Groningenhaven 18-20 | 3433 PE Nieuwegein | Nederland

Uw privacy is belangrijk voor ons. Lees daarom onze  Privacyverklaring.