26/07/2023

Het gerenommeerde tijdschrift Mobility Management in de Verenigde Staten heeft de winnende bedrijven in het programma Mobility Product Award 2023 aangekondigd.

Dit vijfde jaar van het succesvolle programma was competitiever dan ooit, met veel uitstekende producten die streden om de hoogste eer. De Mobility Product Award is in 2019 geïntroduceerd om uitmuntende product- en technologieontwikkeling van producenten van complexe revalidatietechnologie en mobiliteitsproducten/toegankelijkheidsoplossingen te bekronen.

Sunrise Medical is verheugd om aan te kondigen dat de QUICKIE Access* Tilt-In-Space rolstoel, de elektrische rolstoel QUICKIE Q300 M Mini, SWITCH-IT Vigo Head Drive en LECKEY BeMe* zitsysteem prijzen hebben gewonnen. De QUICKIE Access won in de categorie “handbewogen rolstoelen, kantelrolstoelen” en lost meerdere zitproblemen op terwijl cliënten zich met de hand of voet voortbewegen. De QUICKIE Q300 M Mini met een draaicirkel van 1100 millimeter won in de categorie "elektrische rolstoelen, groep 3. De SWITCH-IT Vigo, een draadloze hoofdbesturing waarmee rolstoelgebruikers hun elektrische rolstoelen kunnen bedienen met subtiele en intuïtieve hoofdbewegingen, won in de categorie "Alternatieve Besturingen". En tot slot, de LECKEY BeMe, een zeer configureerbaar modulair zitsysteem dat een uitstekende pasvorm biedt om te voldoen aan de veranderende behoeften van een kind, won in de categorie "Zitsystemen" en is al gelanceerd in verschillende markten buiten Noord-Amerika.

Uitvoerend redacteur Laurie Watanabe zei over het award programma:

“Dit jaar was de concurrentie bijzonder hevig. De jury gaf indrukwekkende scores aan zoveel inzendingen en in verschillende categorieën was een perfecte of bijna perfecte score nodig om te winnen. Die resultaten tonen aan dat innovatie en vindingrijkheid hoog op de kalender staan binnen de mobiliteits/toegankelijkheidsbranche.”

Gefeliciteerd aan alle ontwerpteams!

* Niet beschikbaar in Nederland.

Over 1105 Media’s Infrastructure Solutions Group: Mobility Management is onderdeel van 1105 Media’s Infrastructure Solutions Group. Onder deze groep vallen naast Mobility Management ook de mediamerken HME Business, Occupational Health & Safety, Security Today, Campus Security & Life Safety, Spaces4Learning, Campus Technology, T.H.E. Journal en Environmental Protection, plus de aanvullende producten die van deze merken zijn afgeleid. De groep is marktleider in elke categorie waarin ze is vertegenwoordigd.

Over Sunrise Medical: Sunrise Medical zet zich in om het leven van mensen te verbeteren en is een marktleider op het gebied van innovatie, productie en distributie van hoogwaardige mobiliteitshulpmiddelen en -oplossingen. De belangrijkste producten worden in meer dan 130 landen onder 17 eigen merken verkocht en omvatten handbewogen en elektrische rolstoelen, rolstoelaandrijvingen en -ondersteuningen, scootmobielen, zit- en positioneringssystemen en ADL-hulpmiddelen. Sunrise Medical is gevestigd in 19 landen en heeft wereldwijd meer dan 2.600 medewerkers. Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Malsch, Duitsland.