Milieubeleid

Sunrise Medical heeft de verantwoordelijkheid de invloed op het milieu tot een minimum te beperken. Om deze reden zijn onze productiesites in Europa ISO 14001 gecertificeerd.

Sunrise Medical is een toonaangevende fabrikant en distributeur van mobiliteitshulpmiddelen, voor mensen met een beperking.

Als bedrijf erkent Sunrise Medical zijn verantwoordelijkheid met betrekking tot het beschermen van het milieu als onderdeel van het duurzaamheidsbeleid. Wij trachten zoveel mogelijk natuurlijke, duurzame en gerecyclede grondstoffen te gebruiken om vervuiling tegen te gaan en onze milieuprestaties, producten en diensten te verbeteren.

Wij volgen dit milieubeleid volgens de volgende principes:

 • Management Commitment
  Alle managers en medewerkers zullen hun verantwoordelijkheid nemen ons milieubeleid toe te passen, te onderhouden en voortdurend te verbeteren.
 • Voorschriften
  Wij voldoen minimaal aan alle eisen van alle relevante milieuwetten en regelgeving. Waar mogelijk zullen we dit uitbreiden.
 • Opleiding
  Wij erkennen het belang van opleiding en communicatie. Wij zullen voor implementatie van het milieubeleid ook de daarvoor benodigde trainingen volgen.
 • Energie (bronnen)
  Wij zien energieverspilling als onnodig en weten dat dit een grote impact heeft op het milieu. Met dit beleid streven wij energie-efficiëntie na.
 • Afval
  Afvalverspilling brengt onnodige kosten met zich mee, is inefficiënt en heeft natuurlijk onnodig impact op het mileu. Wij doen er alles aan om dit te voorkomen door middel van bijvoorbeeld hergebruik en recycling.
 • Nieuwe ontwikkelingen
  Mocht er een nieuwe vestiging van Sunrise Medical komen of een bestaande vestiging worden uitgebreid, dan zullen wij nauwkeurig inschatten wat voor impact dit heeft op de omgeving en het milieu.
 • Nieuwe producten
  Wij zijn ons ervan bewust wat de consequenties zijn voor het milieu wanneer onze producten worden vernietigd. Daarom houden wij, tijdens de ontwikkeling van nieuwe producten, hier zoveel mogelijk rekening mee om zo de consequenties voor het milieu in de toekomst te beperken.
 • Rapportage
  In ons audit proces rapporteren wij jaarlijks onze prestaties op het gebied van milieubeleid. Naar aanleiding van deze rapportage stellen wij onze doelen jaarlijks bij, om ieder jaar weer een vooruitgang te boeken.

 

De volgende locaties zijn ISO 14001 gecertificeerd:

Sunrise Medical B.V.

Nederland

Download ISO 14001 Certificaat

Sunrise Medical HCM B.V.

Nederland

Download ISO 14001 Certificaat

Sunrise Medical Logistics B.V.

Nederland

Download ISO 14001 Certificaat

Sunrise Medical GmbH & Co. KG

Duitsland

Download ISO 14001 Certificaat

Sunrise Medical Technologias S.A. de C.V.

Mexico

Download ISO 14001 Certificaat

Sunrise Medical Poland Sp. z o.o.

Polen

Download ISO 14001 Certificaat

Sunrise Medical S.L.

Spanje

Download ISO 14001 Certificaat

Sunrise Medical Limited

United Kingdom

Download ISO 14001 Certificaat

Sunrise Medical

United States

Download ISO 14001 Certificaat

Sunrise Medical / Xiamen Lomax Industrial Co., Ltd.

China

Download ISO 14001 Certificaat