9/04/2021

 
 
 
NITRUM - Energy into Motion! - QUICKIE® Nitrum - de lichtste in zijn klasse, nauwkeurig instelbaar en met innovatieve functies.. Maak persoonlijk kennis!
 
 
 
Energy into Motion
 

De Nitrum is de lichtste* in zijn klasse en sterkste in zijn divisie. Een perfecte balans tussen gewicht, stijfheid, pasvorm en fijn afstelling, dit maakt de Nitrum zo bijzonder.

Het ontwerp is gebaseerd op maximale beweging bij minimale inspanning, oftewel Energy into Motion. De rolstoel is nauwkeurig in te stellen door de ruime keuze aan positioneringsopties en brede maatvoering. Daarom is de Nitrum de ideale rolstoel voor gebruikers die op zoek zijn naar een vastframe rolstoel met een perfecte pasvorm, ongekende rijprestaties en die altijd hun grenzen willen verleggen.

Met een vanaf gewicht van slechts 7,5 kg is de Nitrum ultralicht. Maar het gaat niet alleen om het gewicht. De Nitrum is, door gebruik van innovatieve technologieën zoals Carbotecture, ook ongelooflijk sterk en duurzaam en ondersteunt een maximaal gebruikersgewicht van 140 kg!

 
 
De perfecte pasvorm
 

De zitpositie van de gebruiker in de rolstoel bepaalt de efficiëntie van het hoepelen. Zit de gebruiker bijvoorbeeld ten opzichte van de as van de achterwielen te ver naar voren of te ver naar achteren? Dan is het hoepelen van de rolstoel erg zwaar.

Dus hoe beter de gebruiker in zijn rolstoel past, hoe beter de pasvorm aansluit bij de contouren van zijn lichaam, des te beter de rolstoel reageert bij minimale inspanning.

Daarom heeft de Nitrum een ruime assortiment aan maatvoering en positioneringsopties - altijd een perfecte pasvorm!

 
 
Bezoek website
 
 
4 framekeuzes met de Nitrum
 

Iedere rolstoelgebruiker stelt andere eisen aan zijn of haar rolstoel op bijvoorbeeld het gebied van design, rijgedrag, gewicht, transport en het gebruik van (elektrische) ondersteuning. Deze verschillende wensen, eisen en behoeften hebben uiteindelijk een grote invloed op onder andere het ontwerp van het type frame.

Om de QUICKIE Nitrum® nog beter aan te laten sluiten aan de rolstoelgebruiker is er naast het open frame, ook een boxframe model ontwikkeld en leverbaar... De Nitrum Hybrid! Beide modellen zijn ook leverbaar in een Pro versie, de Nitrum Pro en de Nitrum Hybrid Pro, waarbij een aantal onderdelen zijn vastgelast. Zo is er voor elke actieve rolstoelgebruiker een passende Nitrum!

 
 
 
Het open frame
 

Het minimalistisch open frame ontwerp zorgt er voor dat de Nitrum ultralicht van gewicht is. Zelfs de lichtste in zijn klasse*, wat meer rijplezier geeft en men moeiteloos kan bewegen door zijn uitstekende rijeigenschappen. Door het lichte gewicht zijn transfers in en uit de auto in een handomdraai te doen.

Met zijn ruime assortiment aan opties en instelmogelijkheden is de Nitrum op het lijf geschreven!

 
 
Het open frame
 
 
 
Het Hybrid frame
 

Naast het open frame is de Nitrum nu ook verkrijgbaar met een Hybrid frame. De extra stijfheid, door de twee extra framebuizen, vertaalt zich naar nog minder energieverlies tijdens het hoepelen. Krachtverlies zal ook minimaal zijn bij gebruik van bijvoorbeeld een aankoppelfiets of elektrische (hulp)ondersteuning.

Het voordeel van deze sterke Hybrid is dat het een maximale gebruikersgewicht heeft van 140 kg en veel rijplezier biedt dankzij de soepele en efficiënte rijeigenschappen.

 
 
Het Hybrid frame
 
 
Het Pro Frame en Hybrid Pro Frame
 

De Nitrum met het Pro en Hybrid Pro frame zijn gebaseerd op dezelfde lichtgewicht constructie als de Nitrum met het open frame en het Hybrid frame. Deze modellen hebben een vastgelast zwaartepunt en de mogelijkheid voor een vastgelaste rughoek.

Het permanent vastzetten van deze punten is weer de volgende stap voor meer stijfheid. Het zorgt voor minder beweging in het frame en een nog directere overdracht van kracht met het hoepelen waardoor de rolstoelgebruiker minder moeite hoeft te doen voor hetzelfde resultaat.

Hiermee komen we weer terug bij het beginsel van de Nitrum: Energy into Motion!

 
 
Naar website
 
 
 
Nitrum Cheat Sheet
 

Om een duidelijk overzicht te krijgen van de verschillen tussen de Nitrum, Nitrum Hybrid, Nitrum Pro en Nitrum Hybrid Pro kunt u heel makkelijk onze Cheat Sheet downloaden met onderstaande knop.

 
Cheat Sheet
 
 
 
Direct samenstellen
 
 
 
De ideale Nitrum samenstellen
 

Configureer heel eenvoudig met de 3D Visualizer de verschillende frames, opties en accessoires op de QUICKIE Nitrum.

Een leuke en handige tool voor u als professional tijdens een passing en natuurlijk ook voor de rolstoelgebruiker zelf!

 
Direct samenstellen
 
 
 
Bekijk het met Augmented Reality
 

De Nitrum bekijken in een andere omgeving? Dat kan makkelijk met Augmented Reality (AR).

 
 
Bekijk het met Augmented Reality
 
 
 

Scan de QR-code met een smartphone of tablet en bekijk de Nitrum in de showroom, op straat of bijvoorbeeld in de woonkamer.

 
 
 
Bezoek website
 
 
 
Enkele highlights
 
 
 
Minimalistisch open frame ontwerp
 
Minimalistisch open frame ontwerp
 

Vervaardigd van gehard 7020 aluminium. De unieke ovale framebuizen zijn sterker dan de standaard ronde framebuizen.

 
 
 
 
Individueel instelbaar balhoofdsysteem
 

De gepatenteerde balhoofd is super sterk en bestaat uit één stuk aluminium. De positie van het voorwiel is eenvoudig in hoek en in hoogte in te stellen.

 
 
Individueel instelbaar balhoofdsysteem
 
 
 
Geïntegreerde LED-verlichting
 
Geïntegreerde LED-verlichting
 

De verlichting is optioneel en verbetert niet alleen het zicht maar ook de zichtbaarheid van de rolstoel en de gebruiker. De verlichting heeft drie standen (fel, normaal en knipperend) met een batterijduur van vier uur.

 
 
 
 
Twist-lock rugleuning
 

Met de optionele gepatenteerde twist-lock rugleuning met ergonomische handgreep kan de rugleuning met één hand neergeklapt en vergrendeld worden.

Een alternatief is de ontgrendelingsstang die lager op de rugleuning zit.

 
 
Twist-lock rugleuning
 
 
 
Zitbekleding met katrolmechanisme
 
Zitbekleding met katrolmechanisme
 

Door de naspanbare zitbekleding met katrolmechanisme is er minder kracht nodig om de banden aan te spannen en bliven deze op spanning voor een goede zitpositie en een prettige zitervaring.

 
 
 
 
Inspirerende prestaties
 

Bij het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe rolstoelen werken we met rolstoelgebruikers van over de hele wereld. Wij proberen op deze manier de juiste keuzes te maken op het gebied van functionaliteit, comfort en lifestyle.

 
 
Krijg een eerste indruk van de Nitrum!
 
 
 
Maak kennis met de Quickie Nitrum!
 

Alle framekeuzes, opties en accessoires staan overzichtelijk op één prijslijst. Vraag vandaag nog een productdemonstratie aan bij uw area manager. Ervaar zelf de mogelijkheden van deze ultra-lichtgewicht rolstoel en de verschillende modellen.

 
 
 
 

* Gebaseerd op een door Sunrise Medical uitgevoerd vergelijkingsonderzoek met de meest voorkomende lichtgewicht rolstoelen in de Europese markt.
Goedgekeurd door Duitse regelgevende instanties.

 
 
 
Facebook YouTube Instagram
 
 

Sunrise Medical B.V. | Groningenhaven 18-20 | 3433 PE Nieuwegein | Nederland

Uw privacy is belangrijk voor ons. Lees daarom onze  Privacyverklaring.