6/10/2023

Vrijdag 6 oktober 2023

Het International Wheelchair Basketball Federation (IWBF) is verheugd om hun partnerschap aan te kondigen met RGK Wheelchairs, een toonaangevende vernieuwer in de wereld van made-to-measure premium sport- en lichtgewicht rolstoelen.

De IWBF is het wereldwijde bestuursorgaan voor rolstoelbasketbal en zet zich in voor de ontwikkeling, promotie en groei van deze dynamische en competitieve sport, evenals het organiseren van evenementen wereldwijd. RGK Wheelchairs staat al geruime tijd bekend om hun uitzonderlijk vakmanschap en innovatie in de productie van premium made-to-measure rolstoelen die voldoen aan de diverse behoeften van rolstoelbasketbal atleten.

De onthulling van deze samenwerking vond plaats tijdens het recente IWBF Women’s U25 World Championship 2023 en symboliseert de verbintenis van beide organisaties, die zich gezamenlijk inzetten voor de vooruitgang van rolstoelbasketbal en de beleving van atleten tijdens de events.

IWBF Secretaris-Generaal Norbert Kucera deelde zijn enthousiasme over deze samenwerking en verklaarde:

"De IWBF is toegewijd aan het organiseren van elite-evenementen voor rolstoelbasketbal en het wereldwijd promoten van de sport. RGK Wheelchairs deelt onze visie, waardoor ze de perfecte partner zijn om onze missie te versterken. IWBF is trots op de samenwerking met RGK Wheelchairs, waardoor atleten tijdens onze evenementen deskundige en ongeëvenaarde service krijgen. Samen streven we ernaar de beste omgeving te bieden voor onze spelers op hun weg naar succes."

Als onderdeel van deze partnerschap zal RGK Wheelchairs op verschillende manieren ondersteuning bieden aan de IWBF, waaronder het onderhouden van de basketbalrolstoelen tijdens de sportevenementen wereldwijd en het bieden van spelers deskundige materiaalondersteuning tijdens toernooien. Beide organisaties zullen actief deelnemen in het promoten van de sport rolstoelbasketbal om zo het bewustzijn te vergroten van zowel de werkzaamheden van het IWBF als van RGK.

Deze samenwerking weerspiegelt de gedeelde inzet van het IWBF en RGK Wheelchairs om samen te werken voor een atleet gerichte aanpak. Dit zal ongetwijfeld bijdragen aan de vooruitgang van rolstoelbasketbal en de beleving van basketbalspelers verbeteren tijdens deze evenementen.

Michael Sheen, General Manager van RGK Wheelchairs, toonde zijn enthousiasme over de samenwerking en zei:

"We zijn oprecht verheugd om samen te werken met het IWBF en deel uit te maken van deze reis om rolstoelbasketbal verder te ontwikkelen en te promoten. Samen kunnen we barrières doorbreken en met de beste materialen de atleten in staat stellen hun volledige potentieel te bereiken."

Het IWBF en RGK Wheelchairs kijken uit naar een vruchtbare partnerschap.

Over Sunrise Medical: ook Sunrise Medical zet zich in om het leven van mensen te verbeteren en is een marktleider op het gebied van innovatie, ontwerp, productie en distributie van hoogwaardige mobiliteitshulpmiddelen en -oplossingen. De belangrijkste producten worden in meer dan 130 landen onder 17 eigen merken verkocht en omvatten handbewogen en elektrische rolstoelen, rolstoelaandrijvingen en -ondersteuningen, scootmobielen, zit- en positioneringssystemen en ADL-hulpmiddelen. Sunrise Medical is actief in 23 landen en heeft wereldwijd meer dan 2600 medewerkers. Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Malsch, Duitsland.