Consumenten Support / Veelgestelde vragen / Rolstoelaandrijvingen

Rolstoelaandrijvingen

We hebben antwoorden gevonden voor:

Bewaar de lithium-ion-accu op een droge, koele plaats bij ongeveer 10° tot 15°. Idealiter moet de accu in een laadtoestand van ongeveer 75% worden gehouden. Als de accu te lang wordt opgeslagen met weinig lading, daalt de spanning binnenin zo drastisch dat er een diepe ontlading kan optreden die de lithium-ion-accu permanent beschadigt.

De maximale snelheid vooruit is 15 km/u. Optioneel is de StreetJet te krijgen met een maximale snelheid van 6 of 10 km/u. De maximale snelheid is bepaald door de huidige regelgeving omtrent Medische hulpmiddelen (EN12183). Als je met je StreetJet reist, controleer dan altijd de specifieke wetgeving in het betreffende land, soms is er lokale wetgeving die de maximale toegestane snelheid van 6 km/u aanhoudt.

 

Nee, het is niet toegestaan om de StreetJet in het vliegtuig mee te nemen. Het maximaal toegestane accuvermogen voor medische apparaten in een vliegtuig is 300 Wh. Het accuvermogen van de StreetJet is 504 Wh.

Dit is afhankelijk van het type en de configuratie van de handbewogen rolstoel. Op eengoedhulpmiddel.nl is een overzicht te vinden van alle combinaties die in ieder geval veilig zijn bevonden.

De R20 is een duwondersteuning zonder remfunctie. Een trommelrem is aan te raden, maar niet verplicht aangezien dit altijd afhangt van de mogelijkheden van de gebruiker en de omgeving waar het hulpmiddel gebruikt wordt.

Nee. Zelf rijden met de R20 door de rolstoelgebruiker is uiterst gevaarlijk en niet toegestaan.

Ja, het is toegestaan om de R20 mee te nemen in het vliegtuig. Het maximaal toegestane accuvermogen voor medische apparaten in een vliegtuig is 300 Wh. Het accuvermogen van de R20 is 209 Wh. Je kan het IATA-certificaat vinden op onze website.

Ja. Een aanvraag is niet mogelijk met:

 • Trommelremmen.
 • Camber > 3° (sensorfunctie, belasting op het aandrijfwiel).
 • Ophanging van aandrijfwiel (steunblokken niet veilig te monteren).
 • Aankoppelbikes, bijvoorbeeld de Attitude (niet getest): Ondanks dat de elektrische ondersteuning niet aanstaat, kan de beweging van het achterwiel een hoge spanning genereren. Dit kan ertoe leiden dat het aandrijfsysteem defect raakt.
 • Antilek buitenbanden (moeilijk te monteren, ze beschadigen de hoepels en het verwisselen van de hoepels is niet mogelijk zonder de banden te beschadigen).
 • inderrolstoelen waarbij het kind deze niet zelf kan hanteren (verantwoordelijkheid van de dealer).
 • Zonder combinatieovereenkomst (MPG, uitsluiting van aansprakelijkheid en garantie).

De WheelDrive maakt gebruik van een metaalhybride accu en heeft daarom ook een IATA-certificaat beschikbaar. Het is dus geen probleem om de WheelDrive mee te nemen in het vliegtuig!

Ja, de achterwielen worden volledig vervangen door de WheelDrive - zelfs wanneer ze uitstaan.

De WheelDrive is gecrashtest (generatie 2019) en kan in combinatie met een rolstoel die ook is gecrashtest als zitplaats worden gebruikt in een auto.

Let op: De maximale belasting van de rolstoel moet met 20 kg worden verminderd (het gewicht van de WheelDrive).

Als de accu niet werkt, moet deze eerst volledig worden opgeladen. (Belangrijk: oplaadtijd is ongeveer 4 uur - let op, de LED op de oplader wordt groen als het laadproces is voltooid). Plaats de opgeladen accu terug en controleer opnieuw of de functie nu beschikbaar is. Plaats ook de accu aan de andere kant om te kijken of de storing aanwezig is.

Voer een accu-stresstest uit om te zien of de opgeladen accu beschadigd is (zie video).

De WheelDrive mag alleen aan het wiel worden gedragen. Bij vervoer in een auto mag het hoepelsysteem niet op de hoepels worden gelegd om schade aan de sensoren te voorkomen. Wanneer de WheelDrive op de rolstoel is gemonteerd, moet deze alleen in een rechtopstaande positie worden vervoerd en stevig worden vastgemaakt. Bij het inladen moet worden opgelet dat de hoepels niet beschadigd of belast worden.

Nadat je de quick-release assen met de hendel hebt ontgrendeld, trek je het achterwiel langzaam uit de asadapter. Tijdens het terugplaatsen van het achterwiel, zorg ervoor dat het wiel op de grond rust terwijl je het in de asadapter plaatst.

De snelheid van 15 km/u is op minstens één wiel overschreden en heeft de autoremfunctie geactiveerd, waardoor het vertraagt.

     
 • 1
 •  
 • 2
 •