Consumenten Support / Veelgestelde vragen / Elektrische kinderrolstoelen

Elektrische kinderrolstoelen

We hebben antwoorden gevonden voor:

Elke combinatie van de knipperende LED-lampjes heeft een andere betekenis. Bijvoorbeeld dat de oplader nog is aangesloten als je de elektrische kinderrolstoel probeert aan te zetten. Ook kan het zijn dat iemand vergeten is de vrijloop uit te schakelen, nadat de rolstoel met de hand is verplaatst. Een overzicht van alle combinatie aan knipperende lampjes op de accumeter vind je in de gebruikershandleiding.

De levensduur van de accu is van veel factoren afhankelijk, zoals het gewicht van de rolstoelgebruiker, temperatuur, gebruik van elektrische opties, terrein en de laadtoestand van de accu. De accuduur die vermeld staat in de gebruikershandleiding en in andere documentatie is een theoretische maximale waarde en wordt altijd beïnvloed door de situatie waarin de elektrische kinderrolstoel wordt gebruikt.

De oplaadindicator die in de oplader is geïntegreerd, moet aangeven of de accu volledig is opgeladen. Raadpleeg voor de exacte instructies voor de betreffende elektrische kinderrolstoel altijd de bijgeleverde gebruikershandleiding of neem contact op met de dealer.

Het gewicht van de meeste elektrische kinderrolstoelen ligt tussen de 90 en 150 kg. Het gewicht wordt onder meer bepaald door het aantal elektrische verstellingen, de zwaarte van de accu’s en het zitsysteem. Het gewicht kan dus per model en configuratie verschillen. De specificaties staan vermeld op de productpagina van de betreffende rolstoel.

Op Built-4-Me staat alle informatie over aanpassingen die verder gaan dan de standaard mogelijkheden. Het Built-4-Me team zal er alles aan doen om een veilige en betrouwbare oplossing te bieden die aan de wensen van het kind voldoet.

De elektronica van een elektrische rolstoel kan tot in de kleinste details worden aangepast aan de behoeftes en wensen van jouw kind. Het programmeren van je rolstoel moet door een erkende dealer van Sunrise Medical worden uitgevoerd. Informatie over het rijprofiel en andere onderdelen van je rolstoel vind je in de gebruikershandleiding.

Ja, het is raadzaam om de accu’s van de elektrische kinderrolstoel elke dag op te laden, ongeacht hoeveel ze zijn gebruikt. Het is vooral belangrijk om de elektrische kinderrolstoel volledig op te laden voordat deze voor het eerst wordt gebruikt. Wanneer de accu’s niet regelmatig worden opgeladen, kan dit de kwaliteit ervan beïnvloeden.

Onze elektrische kinderrolstoelen zijn voorzien van een meegroeibaar zitsysteem. Hierdoor heeft een kind langer plezier van de kinderrolstoel. Het maximale gewicht dat deze kinderrolstoelen aankunnen varieert tussen 75-140 kg. Omdat ieder kind anders groeit is het lastig om hier precieze leeftijden te noemen. De elektrische kinderrolstoelen van Sunrise Medical zijn zo ontworpen dat wanneer je qua maat uit een kinderrolstoel gegroeid bent, je zo kan doorgroeien in een volwassen zitsysteem. De elektroncia, rolstoelonderstel en zitverstellingen zijn van veelal gelijk aan de kinderversie.

We raden aan om de elektrische kinderrolstoel elk jaar te laten onderhouden door een erkende dealer van Sunrise Medical. Voor de veiligheid van het kind moeten sommige onderdelen van de elektrische kinderrolstoel regelmatig worden gecontroleerd. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie.

De elektrische kinderrolstoelen van Sunrise Medical hebben een ruime actieradius, die kan oplopen tot wel 40 km. De maximale actieradius per model lees je op onze uitgebreide productpagina’s. Een indicatie van het actuele bereik kan bij gebruik realtime aflezen op het scherm van de bedieningskast.

Een elektrische kinderrolstoel heeft veel voordelen. Met een elektrische kinderrolstoel heeft een kind een stukje eigen vrijheid en mobiliteit terug. Daarbij zijn de rolstoelen zowel binnen- als buitenshuis te gebruiken en zijn ze makkelijk te besturen.

Elektrische rolstoelen met achterwielaandrijving zijn geschikt als een kind veel buiten wil rijden. Ze zijn veelal koersvast. Wel hebben ze een grotere draaicirkel.

Elektrische rolstoelen met midwielaandrijving zijn een uitstekende keuze als een kind zowel veel binnen- als buiten rijdt. Dit type aandrijving heeft de kleinste draaicirkel van allemaal en rijdt zeer intuïtief.

Een elektrische rolstoel met voorwielaandrijving kan prettig zijn als een kind graag op een bepaalde manier zit en voor binnengebruik. Met een voorwielaandrijving rijden is heel makkelijk. Het kind rijdt heel stabiel en de rolstoel is zeer wendbaar.

Elektrische rolstoelen met achterwielaandrijving zijn geschikt als een kind veel buiten wil rijden. Ze zijn van nature koersvast, wat ze geschikt maakt voor lange ritten in de buitenlucht. Wel hebben ze een grotere draaicirkel. Elektrische rolstoelen met midwielaandrijving zijn een uitstekende keuze als je zowel veel binnen- als buiten rijdt. Dit type aandrijving heeft de kleinste draaicirkel van allemaal en rijdt zeer intuïtief, waarmee het rijden met een midwielaandrijving vaak het gemakkelijkste aan te leren is. Een elektrische rolstoel met voorwielaandrijving kan voor sommige gebruikers de voorkeur genieten omdat het maken van een staande transfer in en uit deze stoel erg gemakkelijk is. Daarnaast heeft een voorwielaandrijving een compacte draaicirkel.

Lees in ons Education in Motion artikel meer over het kiezen van de juiste wielaandrijving voor je elektrische rolstoel.