Empulse WheelDrive

We hebben antwoorden gevonden voor:

Ja. Een aanvraag is niet mogelijk met:

 • Trommelremmen.
 • Camber > 3° (sensorfunctie, belasting op het aandrijfwiel).
 • Ophanging van aandrijfwiel (steunblokken niet veilig te monteren).
 • Aankoppelbikes, bijvoorbeeld de Attitude (niet getest): Ondanks dat de elektrische ondersteuning niet aanstaat, kan de beweging van het achterwiel een hoge spanning genereren. Dit kan ertoe leiden dat het aandrijfsysteem defect raakt.
 • Antilek buitenbanden (moeilijk te monteren, ze beschadigen de hoepels en het verwisselen van de hoepels is niet mogelijk zonder de banden te beschadigen).
 • inderrolstoelen waarbij het kind deze niet zelf kan hanteren (verantwoordelijkheid van de dealer).
 • Zonder combinatieovereenkomst (MPG, uitsluiting van aansprakelijkheid en garantie).

De WheelDrive maakt gebruik van een metaalhybride accu en heeft daarom ook een IATA-certificaat beschikbaar. Het is dus geen probleem om de WheelDrive mee te nemen in het vliegtuig!

Ja, de achterwielen worden volledig vervangen door de WheelDrive - zelfs wanneer ze uitstaan.

De WheelDrive is gecrashtest (generatie 2019) en kan in combinatie met een rolstoel die ook is gecrashtest als zitplaats worden gebruikt in een auto.

Let op: De maximale belasting van de rolstoel moet met 20 kg worden verminderd (het gewicht van de WheelDrive).

Als de accu niet werkt, moet deze eerst volledig worden opgeladen. (Belangrijk: oplaadtijd is ongeveer 4 uur - let op, de LED op de oplader wordt groen als het laadproces is voltooid). Plaats de opgeladen accu terug en controleer opnieuw of de functie nu beschikbaar is. Plaats ook de accu aan de andere kant om te kijken of de storing aanwezig is.

Voer een accu-stresstest uit om te zien of de opgeladen accu beschadigd is (zie video).

De WheelDrive mag alleen aan het wiel worden gedragen. Bij vervoer in een auto mag het hoepelsysteem niet op de hoepels worden gelegd om schade aan de sensoren te voorkomen. Wanneer de WheelDrive op de rolstoel is gemonteerd, moet deze alleen in een rechtopstaande positie worden vervoerd en stevig worden vastgemaakt. Bij het inladen moet worden opgelet dat de hoepels niet beschadigd of belast worden.

Nadat je de quick-release assen met de hendel hebt ontgrendeld, trek je het achterwiel langzaam uit de asadapter. Tijdens het terugplaatsen van het achterwiel, zorg ervoor dat het wiel op de grond rust terwijl je het in de asadapter plaatst.

De snelheid van 15 km/u is op minstens één wiel overschreden en heeft de autoremfunctie geactiveerd, waardoor het vertraagt.

Controleer de accu's (vervang links/rechts), verwijder de transportbescherming van de accu's, reinig de contacten (met perslucht, reinigingspen), controleer de contacten en het bedieningspaneel op beschadigingen.

Let op: Druk op de softtouch-knop totdat de pieptoon stopt.

Bekijk in de gebruikershandleiding het overzicht met foutmeldingen en neem contact op met jouw dealer.

Neem contact op met je dealer om het volgende te laten controleren:

 • De steunblokken op speling controleren en verminderen/verwijderen, update de software.
 • De bedrading controleren.

Motorgeluid is normaal en kan links en rechts verschillend zijn. Alleen een knarsend geluid kan wijzen op een storing. Let ook op onderdelen zoals spaakbeschermers of een verkeerd afgestelde steunblok (speling). De rolstoel zelf (max. 3° camber, opties en accessoires...) kan ook zorgen voor extra geluid.

Om veiligheidsredenen (met 2 signaalingangen) is de software tijdelijk uitgeschakeld. Herstart de WheelDrive en let op de waarschuwingssignalen.

Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met je dealer.

De WheelDrive kan hellingen nemen tot maximaal 6° (~10%). Hellingen in openbare gebouwen mogen maximaal 5% (3°) zijn.

Let op: het rijden op een hellingbaan kan het rechtuit rijden sterk beïnvloeden, zowel omhoog (heveulopwaarts) als omlaag (heuvelafwaarts), vanwege de verschillende krachtniveaus van de rijprofielen (I, II, III). Het wordt aanbevolen om met een lage snelheid naar beneden te rijden en bij voorkeur de elektrische aandrijving uit te schakelen.

Houd bij lange ritten heuvelopwaarts rekening met je eigen kunnen en de resterende accucapaciteit.

Bij snelheden van meer dan 15 km/u remt de WheelDrive automatisch (dit kan ook gebeuren met een tijdsvertraging in de wielen).

Controleer de luchtdruk in de banden en de rolstoelinstellingen, oefen met rijden (zorg voor een gelijke krachtsverdeling op beide hoepels).

Als dit het probleem niet oplost, neem dan contact op met de dealer. Zij kunnen het rijprofiel/programmering aan beide zijden controleren (dit moet identiek zijn).

     
 • 1
 •  
 • 2
 •